MINI-KISSA

Ohje: Minna Neuvonen ©
http:// manneli86.vuodatus.net


                    
TARVIKKEET:

 • mustaa ja valkoista lankaa
 • langalle sopiva virkkuukoukku tai puikot
 • parsinneula
 • vanua
 • tarvittaessa napit silmiksi ja nenäksi

Tekeminen aloitetaan hännästä ja jatketaan päähän. Pään molemmat puolet tehdään samalla. Maha, tassut ja korvat tehdään erikseen. Ohje sopii virkattavaksi tai neulottavaksi tasona sileällä neuleella.

HÄNTÄ:
Luo mustalla 3 s ja tee 2 krs. Aloita lisäykset; 1 s molemmissa reunoissa joka krs, kunnes silmukoita on 9 kpl. Jatka kunnes hännän pituus on 12 cm.

VARTALO:
Aloita vartalon tekeminen oikean puolen krs; tee 1 s oikein, *tee 1 s etu- ja takareunasta*, *_toista kunnes jäljellä 1 s_*, tee 1 s oikein. Silmukoita on 16 kpl. Tee 1 krs ja aloita lisäykset; 1 s molemmissa reunoissa joka krs, kunnes silmukoita on 20 kpl. Jatka kunnes vartalon pituus on 11 cm. Aloita kaulan kavennukset; 1 s molemmissa reunoissa joka 3. krs, kunnes silmukoita on 16 kpl. Sitten kavenna; tee 1 s oikein, *tee 2 s oikein yhteen*, *_toista kunnes jäljellä 1 s_*, tee 1 s oikein. Silmukoita on 9 kpl. Tee 1 krs.

PÄÄ:
Aloita vartalon tekeminen oikean puolen krs; tee 1 s oikein, *tee 1 s etu- ja takareunasta*, *_toista kunnes jäljellä 1 s_*, tee 1 s oikein. Silmukoita on 16 kpl. Tee 3 cm ja aloita kavennukset; 1 s molemmissa reunoissa joka krs, kunnes silmukoita on 12 kpl. Sitten kavenna; tee 1 s oikein, *tee 2 s oikein yhteen*, *_toista kunnes jäljellä 1 s_*, tee 1 s oikein. Silmukoita on 7 kpl. Tee 2 krs.

NYT OLET KUONON TAITEKOHDASSA!

Aloita lisäykset; tee 1 s oikein, *tee 1 s etu- ja takareunasta*, *_toista kunnes jäljellä 1 s_*, tee 1 s oikein. Silmukoita on 12 kpl. Sitten lisää; 1 s molemmissa reunoissa joka krs, kunnes silmukoita on 16 kpl. Tee 3 cm ja aloita kavennukset; tee 1 s oikein, *tee 2 s oikein yhteen*, *_toista kunnes jäljellä 1 s_*, tee 1 s oikein. Silmukoita on 9 kpl. Tee 1 krs, katkaise lanka ja päättele.

MAHA:
Luo valkoisella 3 s ja tee 2 krs. Aloita lisäykset; 1 s molemmissa reunoissa joka 3. krs, kunnes silmukoita on 9 kpl. Jatka kunnes mahan pituus on 11 cm tai kun se on sopiva vartaloon.

KORVAT (x 4 kpl, 2 mustaa ja 2 valkoista):
Luo 6 s ja kavenna 1 s molemmissa reunoissa joka krs, kunnes silmukoita on 2 kpl. Katkaise lanka ja päättele.

TASSUT (x 4 kpl):
Luo valkoisella 10 s ja tee 2 krs. Aloita kavennukset; 1 s molemmissa reunoissa joka 2. krs, kunnes silmukoita on 8 kpl. Tee 1 krs. Jos teet tassuista kaksiväriset, vaihda nyt väriä mustaan. Tee 1 krs ja aloita lisäykset; 1 s molemmissa reunoissa joka 2. krs, kunnes silmukoita on 12 kpl. Tee 1 krs, katkaise lanka ja päättele.

KOKOAMINEN:

 • Taita häntä nurjat puolet vastakkain ja ompele kiinni niin, että sauma jää kissan alapuolelle. Täytä tarvittaessa.
 • Taita pää nurjat puolet vastakkain ja ompele sivusaumat kiinni. Jos käytät nappisilmiä ja -nenää, kiinnitä ne nyt. Täytä pää ja muotoile.
 • Ompele maha vartaloon nurjat puolet vastakkain ja kapeampi osa häntään päin. Jätä kaulan kohdalle täyttöaukko. Täytä vartalo ja kaulan kohta, ompele täyttöaukko kiinni.
 • Korvat: ompele toisiinsa kiinni musta ja valkoinen kpl.
 • Kiinnitä korvat päähän haluamaasi kohtaan musta puoli taaksepäin.
 • Jalat: taita tassu pystysuunnassa nurjat puolet vastakkain ja ompele sivusauma kiinni. Ompele sitten tassujen kärki kiinni. Täytä tarvittaessa.
 • Kiinnitä jalat vartaloon haluamaasi kohtaan sauma alaspäin.

--- Lue tämä ennen ohjeen kopiointia, kiitos :D ---